Cultuur & Media
EONOS

'Ik had zelf die Oscar aan Christian Bale gegeven'

foto: Screenshot Trailer Vicefoto: Screenshot Trailer Vice
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik had zelf die Oscar aan Christian Bale gegeven'

Voor de rol van Dick Cheney in de film 'Vice' kwam acteur Christian Bale maar liefst 25 kilo aan. Filmkenner Robbert Blokland had de Oscar voor beste acteur aan Bale gegeven als hij ze mocht uitreiken. "Het is heel knap gedaan." Dat zegt Blokland in de wekelijkse filmrubriek in het programma Langs de Lijn En Omstreken.

Geloofwaardige satire

Bale staat er om bekend dat hij zich enorm goed voorbereid op zijn rollen, niet alleen mentaal maar ook fysiek. Voor de film Vice kroop hij letterlijk en figuurlijk in de huid van Dick Cheney, één van de machtigste vicepresidenten die Amerika ooit gehad heeft.

De film is gebaseerd op feiten en waargebeurde verhalen, maar regisseur Adam McKay heeft er een satirische draai aan gegeven. Blokland: "Het is een kluchtige film, maar wel heel geloofwaardig."

Politieke film

Bale was voor deze rol genomineerd voor een Oscar die afgelopen maandag werd uitgereikt. Hij won niet. "Ik had 'm zelf wel aan hem gegeven. Christian Bale kan dit. Het is heel knap gedaan."

Ondanks al zijn enthousiasme heeft Blokland nog wel een waarschuwing voor de mensen die de film nog willen zien. "Als je niets met politiek hebt, betwijfel ik of je er heen moet gaan. Enige voorkennis en interesse in de Amerikaans politiek is voor deze film wel fijn."

Filmrecensent Robbert Blokland over Vice

Ster advertentie
Ster advertentie