Cultuur & Media
NTR

Jack Wouterse terug op het toneel

foto: Facebookfoto: Facebook
  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Wouterse terug op het toneel

Na een lange turbulente reis via het theater, filmdoek en de beeldbuis, speelt Jack Wouterse in het toneelstuk 'De Laatste' een uitgerangeerd en bijna vergeten acteur, die met zijn hond op een zolderkamertje woont. Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie samenvallen. Jack Wouterse speelde in tal van theaterproducties, films en tv-series.

De voorstelling

Voor de voorstelling heeft Jack Wouterse alles zelf gedaan: spel, tekst, regie, eindregie, muziek, dramaturgie, kostuums, kap & grime, decor, licht, techniek, chauffeur, fotografie, productie, publiciteit. Wouterse over de voorstelling: "Er zijn nog een paar dingen die ik wil doen in mijn leven en één daarvan is een hele mooie film maken. Deze voorstelling is een tussenstap naar de film toe. Als je 61 bent en je denkt, wat ga ik nog doen in mijn leven, dan moet je gaan kiezen. Over 10 jaar ben ik blij dat ik dit gedaan heb, want dan gaat het waarschijnlijk niet meer. Dus moet ik het nu doen."

Quote

Ik ben mateloos met alles

Jack Wouterse

Een gezonder leven

"Ik heb in 2010 voor het laatst gedronken, dus ik drink al 8 jaar niet meer. Ik ben geheelonthouder geworden. Ik ben mateloos, dat geldt niet alleen voor drank, ook voor de bitterballen, de sigaretten, de cocaïne, alles. Dat heb ik overwonnen door een aantal dingen los te laten. Daar is wel een nieuw persoon voor teruggekomen. Ook qua werk. Dit had ik in 2011 niet kunnen doen. Ik was op een gegeven moment op. Echt op. Ik ben nu veel helderder en ik heb er weer veel meer zin in. Ik weet dat ik dingen wil vertellen en vooral dat ik nu mijn verhaal wil vertellen. Daar ben ik aan toe, ik vind het leven weer leuk en ik vind spelen weer leuk.

Quote

Ik kom een stuk van mezelf tegen, waarvan ik niet wist dat ik het in me had

Jack Wouterse

Ik ben nu veel gezonder, er is zo'n 40 kilo af. Eten was ook een dingetje. Toen, met de 40 kilo meer had ik deze voorstelling niet kunnen doen. Ik kon rond 2010 ongeveer 500 meter lopen, dan moest ik weer gaan zitten en was het op. Nu loop ik als ik in mijn huis in Spanje ben iedere dag wel drie uur, in de bergen. Ik vind dat fantastisch. Het is een openbaring voor me. Ik merk dat ik een heel stuk van mezelf tegenkom, waarvan ik niet wist dat ik het in me had."

Kijk hier het hele interview terug.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg voor meer Kunststof Twitter en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie