Cultuur & Media
NTR

30 kilo minder Patty Brard

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. 30 kilo minder Patty Brard

Tv-persoonlijkheid Patty Brard maakte voor de NTR samen met Diederik Jekel een vierdelige tv-serie Vetgelukkig?! In het programma onderzoeken beiden hun persoonlijke ervaringen en worden de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht belicht. Patty Brard is ervaringsdeskundige; begin dit jaar onderging de presentatrice een maagverkleining in haar strijd tegen de kilo's.

Een impulsief besluit

Toen Patty werd benaderd voor het programma speelde de ingreep nog niet. Patty: "De maagverkleining heb ik redelijk impulsief gedaan. Na mijn periode bij SBS ben ik een tijdje helemaal doodziek geweest van het gedoe om televisie. Ik dacht ik ga ermee ophouden en ik ga lekker op de berg in Ibiza met mijn man zitten. Ik ben er helemaal klaar mee, ik trek me terug.

Quote

Ik zat in een vicieuze cirkel

Patty Brard

Ik heb daar twee maanden over gedaan en dacht ik ga lekker aan mezelf werken. Op een gegeven moment gaat die yogamat tegen je terug kletsen en werd het wel erg zen, laat ik het zo zeggen. Toen heb ik bedacht, ik ga wat aan mijn gewicht doen. En dan niet alleen via de yogamat, ik ga ook daadwerkelijk iets doen om een aantal jaren aan mijn leven toe te voegen. Volgens mij neigde ik naar diabetes en ik voelde ook dat ik in een vicieuze cirkel zat."

Een nieuwe Patty

"Ik denk wel dat er een nieuwe Patty is ontstaan, 30 kilo lichter. Ik denk niet dat het alleen aan mijn uiterlijk lag dat de klussen ophielden. Ik sta nu veel positiever in het leven. En ik straal die positiviteit ook uit, waardoor ik van alle kanten weer klussen aangeboden krijg. Mensen vinden het veel fijner om zich te omringen met positiviteit en dat ook op televisie uit te laten stralen.

Quote

Ik heb mij lichaam 20 jaar teruggedraaid

Patty Brard

Wat ik nu ervaar is een soort rust en een besef "jeetje wat heb ik allemaal gedaan in hemelsnaam in al die jaren". Nu ben je meer de oudere wijzere dame die denkt, ja het is goed zo. Het klopt nu weer; een vrouw van 63 jaar in een lichaam dat ik even 20 jaar heb teruggedraaid. En daar voel ik me comfortabel bij. Ik ben nog niet uitgeraasd, maar ik ben zeker niet meer de gek die in lampen hangt op ieder feestje. Wat ik natuurlijk wel gedaan heb."

Kijk hier het hele interview terug.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg voor meer Kunststof Twitter en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie