appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Tim Kamps: 'Iedereen om mij heen was lesbisch en blowde waar ik bij was'

ANP
donderdag 4 oktober 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV

Spannend wel, vindt cabaretier en regisseur Tim Kamps het, dat zijn moeder vanaf vandaag zijn debuutroman kan gaan lezen. Het is geen volledige autobiografie, maar veel ervaringen zijn wel echt gebeurd en zijn moeder komt er niet altijd even goed van af.

Tim Kamps over zijn boek 'De verschrikkelijke jaren tachtig'

Het boek, De verschrikkelijke jaren tachtig, gaat over de ervaringen uit de jeugd van Tim en die van zijn beste vriendin. Die vriendin groeide op in een commune en zelf zat Tim een groot deel van zijn jeugd in lesbische café. "Mijn moeder was lesbisch, iedereen om mij heen was lesbische en tot mijn tiende mocht ik als jongetje mee naar die café's, daarna was ik een man en mocht ik er niet meer in."

Aan hun lot overgelaten

Voor Kamps staan de jaren 80 voor een gevoel van eenzaamheid en het gevoel dat kinderen aan hun lot werden overgelaten. "Je hoefde geen riem om en iedereen blowde waar je bij was." Maar volgens Kamps moet je de titel ook weer met een knipoog zien: "Het was schrijnend, maar ook grappig."

Kamps is vooral bekend als cabaretier, hij stond onder andere veel met zijn tweelingbroer Wart op het podium. Die heeft het boek inmiddels ook gelezen: "Hij appte dat hij moest huilen, dat vond ik wel mooi natuurlijk."

Tim Kamps over zijn boek 'De verschrikkelijke jaren tachtig'

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1