appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met schrijver en archeoloog Alexander van de Bunt
STER Advertentie

Radar start petitie voor basisinkomen voor werkloze 55-plussers

ANP Foto
zaterdag 3 juni 2017 | AVROTROS | Radar Radio Twitter

Mensen van 55 jaar en ouder die werkloos zijn geraakt komen nauwelijks aan een baan. Een basisinkomen zou lucht kunnen geven aan de groep werkzoekenden die klem zit in het huidige systeem van sollicitatieverplichtingen en ingewikkelde regelgeving. Radar start een petitie om dat mogelijk te maken.

Het AVROTROS-consumentenprogramma besteedde in twee uitzendingen op 22 en 29 mei 2017 aandacht aan de schrijnende situatie van 55-plussers. Ook op NPO Radio 1 besteedde Radar al aandacht aan de baankansen voor 55-plussers. Slechts drie procent van hen komt weer aan een baan. Ondertussen stuurt deze groep honderden sollicitatiebrieven waar vaak niet eens een ontvangstbevestiging op komt. Uitnodigingen voor een gesprek blijven eveneens uit. 

Teken de petitie! 

Is een basisinkomen voor werkloze 55-plussers een oplossing? Dat is een onvoorwaardelijk en gegarandeerd inkomen dat maandelijks uitbetaald wordt en waar geen tegenprestatie voor geleverd hoeft te worden. Het experiment voor het basisinkomen zou bestaan uit 2000 mensen in de behandelgroep en 2000 mensen in de controlegroep. Zij worden willekeurig geselecteerd en krijgen dan vijf jaar lang een basisinkomen. De overheid dekt de kosten uit algemene middelen.

Via deze pagina kan je de petitie ondersteunen en lees je tevens wat het basisinkomen inhoudt.

Update 3 juni 2017

Inmiddels hebben al meer dan 50.000 mensen de petitie ondertekend. Zij zijn voor een basisinkomen voor werkloze 55-plussers.

Kansen op een nieuwe baan voor 55-plussers zijn nihil

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1