appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Uitvaart bij Yarden volgend jaar 2 procent duurder

Pixabay
zaterdag 7 december 2019 | AVROTROS | Radar Radio Twitter

Uitvaartorganisatie Yarden verhoogt volgend jaar de kosten voor een uitvaart met 2 procent. De mededeling is opvallend, omdat een maand geleden DELA nog aankondigde om Yarden over te willen nemen. Onderdeel van de overname was de belofte dat de komende 10 jaar de prijzen van een uitvaart niet zouden stijgen.

Uitvaart bij Yarden volgend jaar 2 procent duurder

Advocaat Caspar Janssens van Ploum Rotterdam Law Firm volgt al enige maanden de problemen bij Yarden. "Toch kwam dit als enorme verrassing. Eind oktober werd nog bezworen dat er niets veranderde, en nu opeens gebeurt dat wel." Janssens legde eerder al uit waarom hij vindt dat de kosten voor de uitvaarten van Yarden niet zomaar mogen stijgen. "We hebben Yarden nou al zo vaak gevraagd om uit te leggen waarom er echt geen andere oplossingen mogelijk zijn, maar Yarden houdt zijn kaken stijf op elkaar. We weten dus niet of er een noodsituatie is die dit rechtvaardigt."

Janssens raadt klanten daarom aan om naar de Consumentenbond te stappen of een klacht in te dienen bij het Kifid. "Naar aanleiding van eerdere items over Yarden hebben de Consumentenbond en Consumentenclaim een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om actie te ondernemen. Dat onderzoek duurt lang, maar je kunt je nog steeds gratis aanmelden via de website van de Consumentenbond. Ook kun je naar het Kifid stappen om daar een klacht in te dienen. Ik zou iedereen willen oproepen dat te doen, want het wordt echt hoog tijd dat Yarden open kaart gaat spelen en niet langer haar klanten met een kluitje in het riet stuurt."

Uitvaart bij Yarden volgend jaar 2 procent duurder

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1