appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Bureau Buitenland

Presentatoren

Sophie Derkzen

Sophie Derkzen (1984) werkt ruim elf jaar als journalist. Ze schreef onder meer voor Vrij Nederland en De Correspondent. Daarnaast modereert ze met regelmaat debatten. Ze is gefascineerd door internationale politiek en heeft een speciale band met Duitsland. Ze was gastredacteur bij Die Zeit in Hamburg en heeft gewerkt op de politieke afdeling van de Nederlandse ambassade in Berlijn. Radio-ervaring heeft ze onder andere opgedaan met het maken van een podcast over Angela Merkel.

Eric Arends

Het eerste journalistieke werk van Eric Arends ontstond in 1991 en bestond uit het maken van reportages over de coup tegen Gorbatsjov, vanuit Moskou en de toenmalige Sovjet-republieken. Daarna heeft hij als freelance journalist allerlei verhalen geschreven vanuit Turkije, het Midden-Oosten en Afrika, voordat hij bij de Volkskrant kwam. Daar was hij onder meer redacteur buitenland en correspondent in Italië.

Chris Kijne

Sinds zijn start bij de VPRO in 1984 ontwikkelt Chris Kijne zich van schrijvend journalist tot allround radioredacteur en presentator met als specialisatie buitenland. Dit breidt hij eind jaren negentig uit met beeld. Zijn televisiedebuut is de serie Leven en Werken waarin hij met Paul Scheffer en Michaël Zeeman voor de VPRO portretten van een uur maakt van een internationaal gezelschap van schrijvers, kunstenaars, denkers en wetenschappers die een belangrijk stempel hebben gedrukt op de twintigste eeuw.

In de eerste helft van deze eeuw maakt Kijne drie documentaires, onder meer 'Land van Herkomst' over India, met Amartya Sen en Salman Rushdie. Daarna legt hij zich toe op lange interviews voor de televisierubriek 'Tegenlicht' met onder anderen Amos Oz, John Le Carré en Simon Schama.

Over zijn werk bij Met het Oog op Morgen zegt Kijne: "Met het Oog op Morgen is het ideale radioformat op de late avond: een nieuwsprogramma dat terug – en vooruitkijkt, waar ruimte is voor rust, diepgang en een persoonlijke presentatie. Die combinatie maakt het ook het een geweldig radioprogramma om te presenteren."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1