appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Studie coronavaccin AstraZeneca en universiteit Oxford onderbroken

ANP
woensdag 9 september 2020 | NOS | redactie

De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca en de universiteit van Oxford onderbreken hun vergevorderde proeven met een mogelijk coronavaccin.

Presentator Mark Visser sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met Marjolein van Egmond, hoogleraar immunologie aan de Amsterdam UMC.

Studie coronavaccin AstraZeneca en universiteit Oxford onderbroken

Bij een proefpersoon is een mogelijk onverklaarbare ziekte geconstateerd. Het bedrijf stelt dat de onderbreking een "routinehandeling" is, staat in een verklaring die aan onder meer de medische nieuwssite Stat News is gestuurd.

Wat de proefpersoon om wie het gaat heeft, is niet bekendgemaakt. Volgens een bron van Stat News is de verwachting dat de deelnemer zal herstellen en is hij of zij in het Verenigd Koninkrijk.

Nederland heeft doses van het Oxford-vaccin vooruitbesteld.

Studie coronavaccin AstraZeneca en universiteit Oxford onderbroken

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1