appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vakantie naar Barcelona dringend afgeraden, reisadvies verscherpt

AFP
dinsdag 28 juli 2020 | NOS | Redactie

Het reisadvies voor Barcelona en randgemeenten is verscherpt van kleurcode geel naar oranje. "De horeca is open, je kunt naar het strand en naar de supermarkt, maar je moet wel een mondkapje dragen", zegt correspondent Carlijn Teeven in het NOS Radio 1 Journaal.

Reisadvies voor Barcelona verscherpt

Toeristische reizen worden dringend afgeraden. "Als u nu in dit gebied bent, bedenk dan of u uw verblijf vroegtijdig wilt beëindigen", zegt het ministerie. Het aantal coronabesmettingen in het gebied is gestegen en het risico om besmet te raken is toegenomen, aldus het ministerie.  

Ook voor het gewest Segrià - de stad Lleida en omgeving - geldt code oranje. Reizigers die naar Nederland terugkomen vanuit deze code oranje-gebieden, wordt dringend geadviseerd om na terugkomst veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Voor de rest van het land geldt code geel. Dat houdt in dat er veiligheidsrisico's zijn.

Hoewel het aantal besmettingen toeneemt, zit Barcelona niet in een lockdown. Teeven: "Wel zijn bars en restaurants beperkt open. Ze moeten om middernacht dicht. En op stranden is een beperkt aantal badgasten toegestaan."

Nederlanders

Hoeveel Nederlanders er in het gebied zitten, is nog onduidelijk. Transavia schat dat ruim 2000 passagiers van de luchtvaartmaatschappij nu in Barcelona zijn. Een exact aantal noemen is volgens een woordvoerder lastig, omdat onbekend is wanneer reizigers hun terugvlucht hebben. Het bedrijf zegt voorlopig te blijven vliegen op de stad.

"We gaan inventariseren hoeveel reizigers we in Barcelona hebben", zegt een woordvoerder van reisorganisatie TUI. "We zitten nog in de inventariserende fase. Morgen hebben we meer duidelijkheid."

De directeur van de reiskoepel ANVR is blij dat niet heel Spanje van geel naar oranje is gegaan. "Buitenlandse Zaken heeft echt gekeken naar de brandhaard en die is nadrukkelijk in groter Barcelona. Dat kon je al even zien aankomen", zegt directeur Frank Oostdam.

Reisadvies voor Barcelona verscherpt

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1