appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Engelse kroegen weer geopend op 'Super Saturday'

AFP
zaterdag 4 juli 2020 | NOS | Redactie

In Engeland zijn vanochtend vroeg de kroegen weer geopend. De pubs gingen eind maart dicht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Engelse kroegen weer geopend

De pubs mochten vanaf 06.00 uur open. "Maar de meeste pubs zullen pas in de loop van de middag open gaan", zegt correspondent Tim de Wit in het NOS Radio 1 Journaal. "Niet alleen de pubs, maar ook de kappers en de koffie- en broodjeszaken mogen weer open. Het is de grootste versoepeling sinds eind maart alles op slot ging. Premier Johnson heeft vandaag daarom omgedoopt tot 'Super Saturday'."

Vrijdag sprak premier Johnson de Britten al toe over de heropening van het Britse uitgaansleven. "Laten we dit niet verknallen", zei hij over de versoepelingen van de coronamaatregelen.

Feest voorkomen

Andere versoepelingen gingen vlak na middernacht in, maar voor de kroegen werd dat 06.00 uur lokale tijd om te voorkomen dat er de hele nacht gefeest zou worden.

"De heropening van pubs zal vooral in Engeland zijn vandaag want Schotland en Wales doen daar niet aan mee." Pubs in Noord-Ierland gingen wel vrijdag al open.

Engelse kroegen weer geopend

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1