appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

China stelt geen economisch groeidoel vanwege corona

EPA
vrijdag 22 mei 2020 | NOS | Redactie

China stelt geen doel voor de groei van het bruto binnenlands product (bbp) van dit jaar vanwege de onzekerheid die de coronapandemie veroorzaakt. Correspondent Sjoerd den Daas vertelde in het NOS Radio 1 Journaal wat dat betekent voor de Chinese economie.

Correspondent Sjoerd den Daas over het Volkscongres

"Ons land heeft momenteel te maken met moeilijk voorspelbare factoren", zei premier Li Keqiang bij de opening van het jaarlijkse Volkscongres. Ook waarschuwde hij dat de strijd tegen het virus nog niet klaar is.

Er zijn wel andere doelen gesteld: een begrotingstekort van "minstens 3,6 procent", vergeleken met 2,8 procent in 2019, 9 miljoen nieuwe banen en 6 procent werkloosheid.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wilde dieren

Verder werd bekend dat er strenge straffen komen op de illegale jacht en verkoop van wilde dieren. Op een markt met levende dieren in Wuhan is het coronavirus waarschijnlijk van een dier op een mens overgesprongen.

De jaarlijkse zitting van het voltallige parlement in Peking stond gepland op 5 maart, maar vanwege de coronacrisis was het onmogelijk om het toen door te laten gaan. De congresleden dragen mondkapjes, maar houden geen afstand van elkaar.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1