appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Na nieuwe uitbraak wil Wuhan alle 11 miljoen inwoners testen op corona

AFP
donderdag 14 mei 2020 | NOS | NTR | Redactie

Na een nieuwe, maar kleine, corona-uitbraak in Wuhan neemt China drastische maatregelen: alle 11,1 miljoen inwoners moeten worden getest op het virus. Nog vóór het eind van volgende week.

Na nieuwe uitbraak wil Wuhan alle 11 miljoen inwoners testen op corona

De stad in de provincie Hubei, waar covid-19 is ontstaan en de eerste slachtoffers vielen, testte tot deze maand ongeveer één miljoen mensen. "De bedoeling is dat de autoriteiten datzelfde aantal tests de komende tien dagen dus per dag gaan uitvoeren", zegt correspondent Sjoerd den Daas in Nieuws en Co.

"Dat is vrij rigoureus, maar China zet alles op alles om een tweede besmettingsgolf te voorkomen. Onder het mom better safe than sorry."

Bejaarde man

Afgelopen weekend werden zes nieuwe besmettingen gerapporteerd in Wuhan - in een cluster rond een bejaarde man. Hij had medio maart al coronaverschijnselen maar werd toen niet getest en knapte weer op. In april keerden de symptomen terug en na een test bleek de man toch covid-19 te hebben. Zijn vrouw en vier andere bewoners van het appartementencomplex waar hij woonde, testten ook positief.

Het zijn de eerste bevestigde gevallen in Wuhan in meer dan een maand. Na een strenge lockdown ging de miljoenenstad begin april weer open. Inwoners vrezen nu opnieuw strenge maatregelen en terug te gaan in de tijd. 

Na nieuwe uitbraak wil Wuhan alle 11 miljoen inwoners testen op corona

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1