appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

De Denen mogen weer naar de kapper, maar vlekkeloos gaat dat niet

ANP
maandag 20 april 2020 | NOS | redactie

Denemarken is één van de voorlopers als het gaat om het versoepelen van coronamaatregelen. Eerder gingen kinderdagverblijven en lagere scholen al deels open, en vanaf vandaag mogen ook tandartsen, masseurs en kappers weer aan het werk.

Denemarken versoepelt maatregelen: kappers en rijscholen weer open

Bij de kapsalons zorgden de versoepelingen van de maatregelen gelijk voor problemen. De behoefte aan knipbeurten was kennelijk zo groot, dat het reserveringssysteem er in no-time uit klapte. ''Veel mensen stonden te popelen om naar de kapper te gaan'', vertelt correspondent Dirk Evers in NOS Met het Oog op Morgen.

Kappers moeten wel de veiligheid in het oog houden, ook bij het knippen van mensen. ''De richtlijn is daarom: zorg voor maskers of vizieren. Maar veel mensen weten niet hoe ze daar aan moeten komen. Het is een beetje knip- en plakwerk'', grapt Evers.

‘Huppakee-mentaliteit’

De Denen hebben wat sommige zaken betreft een soort 'huppakee-mentaliteit', zegt Evers. ''Dus men beslist, en dan ziet men hoe het uitdraait. Dat is ook wat de kappers betreft zo.''

Denemarken versoepelt maatregelen: kappers en rijscholen weer open

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1