Buitenland
NOS

Premier Johnson is herstellende: 'Hij is extreem goed gehumeurd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Premier Johnson is herstellende: 'Hij is extreem goed gehumeurd'

Het gaat weer iets beter met premier Boris Johnson van Groot-Brittannië. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis, maar heeft de intensive care inmiddels verlaten.

Presentator Jurgen van den Berg sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met correspondent Tim de Wit.

Premier Johnson van de IC af, hoe is het nu met hem?

Downing Street liet gisteren weten dat de premier 'extreem goed gehumeurd is'. Volgens De Wit is dat een vooruitgang. ''Tot nu toe schreven zijn woordvoerders in elke verklaring dat hij goed gehumeurd was, en nu schrijven ze dus dat hij extreem goed gehumeurd is.''

Herstel

Dat Johnson nu niet meer op de intensive care ligt, betekent niet dat hij snel weer aan het werk kan. De Wit vertelt dat dagblad The Times anonieme bronnen heeft gesproken die zeggen dat het herstel wel een maand kan duren. ''Hij wordt goed in de gaten gehouden. Het is onwaarschijnlijk dat hij bij wijze van spreken volgende week weer terugkeert in zijn ambtswoning.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Johnsons vader, Stanley Johnson, denkt dat nog wel even kan duren voordat de premier beter is. "Hij heeft tijd nodig'', zegt hij tegen de BBC. ''Het lijkt me niet dat je nu kunt opstaan en gelijk naar Downing Street kunt om de leiding weer te nemen zonder herstelperiode."

Volgens de vader leidt de ziekenhuisopname van zijn zoon mogelijk ook tot iets goeds. "Ik denk dat het zin heeft gehad. Het hele land realiseert zich nu dat dit een ernstige crisis is."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie