appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Senator Bernie Sanders stopt in race om Democratische presidentskandidaat

ANP
woensdag 8 april 2020 | NOS | NTR | Redactie

Bernie Sanders trekt zich terug uit de race om namens de Democraten mee te doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarmee wordt oud-vicepresident Joe Biden vrijwel zeker de man die het in november tegen zittend president Donald Trump zal opnemen.

De 78-jarige Sanders, senator voor de staat Vermont, hield het lang vol tegen Biden, die de favoriet is van het partij-establishment. De socialist had bij de voorverkiezingen ruim 900 afgevaardigden achter zich gekregen, die op het partijcongres op hem zouden stemmen. Biden heeft er al ruim 1200.

Net als in 2016, toen Sanders het bij de Democratische voorverkiezingen opnam tegen Hillary Clinton, keerde het partijkader zich tegen Sanders, die volgens de coryfee├źn veel te links is. "Biden is van het politieke midden, Sanders vertegenwoordigt de progressieve vleugel", zei correspondent Arjen van der Horst eerder over de richtingenstrijd binnen de Democratische Partij.

Bernie Sanders stopt; ruim baan voor Biden

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1