appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Grote vrees voor corona-uitbraak in Idlib

AFP
dinsdag 31 maart 2020 | NOS | Redactie

Voor de corona-uitbraak was er veel aandacht voor burgers in de Syrische provincie Idlib, die klem zaten tussen een offensief van het Russische en Syrische leger aan de ene kant en het Turkse aan de andere kant. NOS-correspondent Daisy Mohr benadrukt dat de omstandigheden waaronder de burgers in Idlib leven nog altijd abominabel slecht zijn.

Syrië bereidt zich moeizaam voor op een corona-uitbraak

Het scenario van een corona-uitbraak in de regio is dan ook het slechtst denkbare. "Idlib is er heel slecht op voorbereid", zegt Mohr in het NOS Radio 1 Journaal. "Er wonen miljoenen mensen, dicht op elkaar, in zelfgemaakte tenten, zonder schoon water en voldoende zeep."

Ook de hulpverlening is er moeizaam. "Mensen daar isoleren is werkelijk onmogelijk", zegt Mohr. "Veel ziekenhuizen zijn gebombardeerd, artsen en verplegers omgekomen of het land uit gevlucht. En ter plekke zijn te weinig mondkapjes, handschoenen, apparatuur voor beademing. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vorige week de eerste coronatests aangeleverd en er zijn er nu tientallen afgenomen. Tot nu toe negatief, maar of dat betekent dat corona het gebied nog niet heeft bereikt, is niet zeker."

Syrië bereidt zich moeizaam voor op een corona-uitbraak

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1