appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: De X-factor van Bernie Sanders

ANP
woensdag 4 maart 2020 | NOS | Elisabeth Steinz

Bernie Sanders heeft al heel wat overwinningen op zijn naam staan en na Super Tuesday lijkt de strijd bij de Democraten om presidentskandidaat te worden alleen nog tussen hem en Joe Biden te gaan.

Ondanks de grote tegenstand vanuit zijn eigen partij doet Bernie Sanders het verrassend goed tijdens de Democratische voorverkiezingen. In podcast De Dag vertelt journalist Laila Frank over de mens en politicus Bernie Sanders. Wat is zijn achtergrond, wat wil hij met Amerika, is hij zo radicaal als hij wordt neergezet en wie spreekt hij aan?

Radicaal

"Bernie Sanders is een eigenzinnige en standvastige man", zegt Frank. "Hij proclameert al bijna veertig jaar dezelfde standpunten en dat is onderdeel van zijn kracht." Vanuit de Democratische partij en daarbuiten klinkt de kritiek dat Sanders te radicaal is, dat zijn plannen onbetaalbaar zijn en dat hij niet verbindt.

Maar zijn tegenstanders moeten zich niet rijk rekenen, zegt Frank. "Bernie Sanders is ontzettend mediageniek en hij kan zijn boodschap heel goed verkopen."

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, SpotifyiTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1