appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vier jaar brexit-perikelen in vier minuten

AFP
vrijdag 31 januari 2020 | NOS | Chiem Balduk

Na onzekere jaren vol onderhandelingen en politieke crises is het nu zo ver: op 31 januari stapt het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie. Daarmee komt er een - voorlopig - einde aan vier jaar politieke chaos over de brexit. NOS Met het Oog op Morgen heeft de lange reeks aan brexit-perikelen muzikaal op een rij gezet:

4 jaar brexit-perikelen in 4 minuten

Vanavond om 00:00 is het officieel zover. Op dat tijdstip zijn de Britten officieel geen onderdeel meer van de Europese Unie. In Londen is er een grote aftelklok, er zijn feesten en premier Johnson spreekt het volk toe. 

Het Oog zal van de festiviteiten verslag doen en begint vanavond al om 22:55 en zal na middernacht nog even doorgaan. Te gast zijn oud-correspondent Peter de Waard en de Brits-Nederlandse Anna Watts. Ook correspondenten Suse van Kleef (vanuit Londen) en Tijn Sadée (vanuit Brussel) praten mee.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1