appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vondst Surinaamse olievelden levert hoop op, maar ook kritiek

ANP
vrijdag 17 januari 2020 | NOS | NTR | Redactie

Na de grote olievondst voor de kust van Suriname, vorige week, durven veel mensen weer te dromen over een mooie toekomst voor hun land. De olie kan miljarden gaan opleveren. Al klinken hier en daar ook waarschuwingen dat het de corruptie alleen maar erger zal maken.

In Nieuws en Co vertelt correspondent Nina Jurna na 17.30 uur meer over de olievelden, de hooggespannen verwachtingen en de kritiek. 

De Amerikaanse en Franse oliebedrijven Apache en Total hebben op grote diepte op 150 kilometer van de Surinaamse kust olie gevonden. De olie werd aangetroffen bij proefboringen tot 6900 meter diepte.

Volgens beide bedrijven, die elk een belang van 50 procent hebben in een samenwerkingsverband, gaat het om aanzienlijke hoeveelheden en zijn de vooruitzichten op commerciële winning goed. De taxatie van de winbare voorraden is nog aan de gang. Op de effectenbeurs van New York steeg het aandeel Apache in reactie op het nieuws ruim 17 procent in waarde.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1