appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kan Pakistan een populair vakantieland worden?

Wilma van der Maten
zaterdag 30 november 2019 | VPRO | Bureau Buitenland Twitter

Correspondent Wilma van der Maten onderzoekt voor Bureau Buitenland, in Peshawar, of de grote droom van president Imran Khan werkelijkheid kan worden: meer toeristen naar Pakistan.

Waarom Pakistan inzet op religieus toerisme

In de oude Pakistaanse stad Peshawar staan de eeuwenoude boeddhistische kloosters, soefi-graven en hindoetempels kriskras door elkaar. In het land leefden lang geleden mensen met verschillende religies vredig samen.

Tot de aanslagen van 9/11 was er zelfs sprake van booming religieus toerisme: vanuit verschillende plekken in de wereld kwamen bijvoorbeeld veel boeddhisten naar Pakistan om daar hun geloof te praktiseren.

Potentieel vakantieland?

Dat ziet de Pakistaanse premier Imran Khan maar al te graag weer. Religieus toerisme brengt geld in het laatje, en met al die prachtige oude bouwwerken leent Pakistan zich goed als potentieel populaire vakantiebestemming.

Maar gaat dat wel zo gemakkelijk? In het land is de islam de staatsgodsdienst; gebedshuizen en tempels van ‘ongelovigen’ werden jarenlang getroffen door zelfmoordaanslagen. Correspondent Wilma van der Maten loopt door Peshawar en ziet dat de verschillende religies lang niet zo tolerant met elkaar zijn als misschien ooit het geval was.

Wilma van der Maten

Wilma van der Maten

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1