appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Prins Andrew denkt zelf dat interview goed ging'

ANP
maandag 18 november 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Prins Andrew kwam dit weekend onder vuur te liggen na zijn verbazingwekkende BBC-interview. Daarin ging hij in op zijn relatie met Jeffrey Epstein, de wegens seksueel misbruik veroordeelde miljonair. "Het paleis zet zich schrap voor nog een paar dagen slechte publiciteit", aldus Lia van Bekhoven in Spraakmakers.  

Rondleiding Buckingham Palace

Volgens Van Bekhoven, die correspondent is in Londen staan de kranten er in Engeland nog altijd vol van. "Het is opmerkelijk dat prins Andrew juist zelf het idee had dat het interview goed gegaan was. Hij schijnt zelfs de televisieploeg nog een tour door Buckingham Palace te hebben gegeven na afloop van het interview." 

Opgewekte indruk

Volgens de correspondent maakten de prins en zijn moeder Queen Elizabeth een opgewekte indruk toen zij zondag een kerkdienst verlieten. Een enorm contrast met de reacties in het land en de negatieve commentaren in de kranten.

Door tegenstrijdigheden in eerdere verklaringen en dit interview, zou Scotland Yard tóch kunnen besluiten om een onderzoek te starten tegen Prins Andrew vertelt Van Bekhoven. Toch acht ze de kans klein. "Het ondervragen van een prins is bijna een onbegonnen opgave. Je moet van heel goede huize komen en een heel goede reden hebben."

Aristocratische taal

Volgens Bert Huisjes, hoofdredacteur & directeur van WNL, heeft vooral de stiff upper lip van prins Andrew hem genekt. "Hij probeerde in aristocratische taal zijn vriendschap met Epstein uit te leggen. Maar daarmee sloeg hij de plank volledig mis. Dat dit te voorspellen was bewees wel het vertrek van zijn woordvoerder een paar dagen voorafgaand aan het interview."  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1