appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Tientallen doden na brand in Pakistaanse trein

AFP
donderdag 31 oktober 2019 | NOS | Redactie

Bij een brand in een trein in Pakistan zijn zeker 62 mensen om het leven gekomen. Volgens Pakistaanse autoriteiten was een illegaal meegebracht gasfornuis oorzaak van de brand.

Tientallen doden na brand in Pakistaanse trein

De gasfles van het fornuis ontplofte toen passagiers aan boord van de rijdende trein ontbijt aan het maken waren. Er raakten tientallen mensen gewond, waarvan er meerderen nog in levensgevaar zijn. "Het vuur verspreidde zich razendsnel, geholpen door de olie waarmee ze aan het koken waren", vertelt correspondent Aletta André in het NOS Radio 1 Journaal

Door de brand zijn drie wagons van de trein verwoest. De meeste mensen kwamen om het leven toen ze in paniek van de rijdende trein sprongen, die toen door de oostelijke provincie Punjab reed. "Het is ook nog niet helemaal duidelijk hoeveel mensen er in de trein zaten."

Koken in de trein

In Pakistan is koken in de trein illegaal. "Maar volgens de minister van de spoorwegen is het wel gebruikelijk dat mensen toch gasflessen meenemen. Dat zijn dan nachttreinen waarin mensen 's ochtends wakken worden en dan een vers ontbijtje willen."

In juli vielen er bij een andere treinramp in Pakistan elf doden. Het Pakistaanse spoornetwerk stamt uit de Britse koloniale tijd en is sterk verouderd.

Tientallen doden na brand in Pakistaanse trein

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1