appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met schrijver en archeoloog Alexander van de Bunt
STER Advertentie

Britse Hoge Raad: schorsing van parlement is onwettig

AFP
dinsdag 24 september 2019 | NOS | Redactie

De Britse Hoge Raad zegt dat de huidige schorsing van het parlement door het kabinet van premier Johnson onwettig is. Alle elf rechters waren het daar over eens. Dat betekent dat de schorsing wordt opgeheven en het parlement weer aan het werk kan.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Johnson stuurde het parlement eind augustus voor vijf weken naar huis. Hij vond dat hij die tijd nodig had om op 14 oktober de plannen van zijn regering te kunnen presenteren, zei hij. Tegenstanders denken dat hij het parlement tijdelijk wilde uitschakelen, zodat er zo min mogelijk tijd overblijft om over een eventuele no-deal-brexit te debatteren.

Als het aan Johnson ligt, verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU op 31 oktober, desnoods zonder akkoord met de EU over de uittredingsvoorwaarden. Als dat gebeurt, ontstaat er onmiddellijk een harde grens tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK), met vermoedelijk zeer ingrijpende economische gevolgen, vooral voor het Verenigd Koninkrijk zelf.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1