appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Een speciale ceremonie: de indianen hebben hun heilige grond weer terug

Serv Wiemers
woensdag 17 juli 2019 | VPRO | Redactie Bureau Buitenland Twitter

Op de grens van het Amerikaanse South Dakota en Wyoming liggen de 'Black Hills': een heilig gebergte voor indianen. Deze bergen waren voor lange tijd van de Amerikaanse overheid. Maar nu hebben de indianen een deel ervan teruggekocht. Voor het eerst in honderd jaar werd er daarom weer een speciale ceremonie georganiseerd door de Lakota.

Vrienden met de medicijnman van de Lakota

De Nederlandse Indianen-deskundige Serv Wiemers werd hiervoor uitgenodigd door medicijnman Ivan Looking Horse. Wiemers is net terug uit de Verenigde Staten en vertelt erover in Bureau Buitenland.

De ceremonie begint met het branden van salie. De heilige pijp gaat de cirkel rond. Er wordt ook een bizondans opgevoerd. Het was een schitterend gezicht.

Serv Wiemers

Zomerverhalen uit het buitenland

Deze zomer heeft Bureau Buitenland een bijzondere programmering: Zomerverhalen. Elke maandag t/m vrijdag tussen 19.00 en 19.30 uur deelt onze gast een buitengewone ervaring, diepgravende informatie of interessante achtergronden uit het buitenland. Luister hier alle verhalen terug.

VPRO

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1