appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

Gratis gebit voor de armsten in de stad

Pexels
vrijdag 14 juni 2019 | VPRO | Bureau Buitenland Twitter

Het geluid van een tandartsboor gaat door merg en been. Als je dat wil voorkomen dan poets je je tanden goed en stel je tandartsbezoeken niet uit. Want wie dat doet, krijgt gaatjes. Dat leer je als kind al.

Gratis tandartsbezoek voor daklozen:

Maar lang niet iedereen gaat één keer per half jaar op controle. Zeker daklozen niet, of mensen zonder papieren of geld… En dat moet anders, vinden ze in Barcelona.

Als we niet goed kunnen kauwen, kan dat een negatief effect hebben op ons hele lichaam.

Gemeentetandarts, Barcelona


Correspondent Carlijn Teeven ging op pad in Barcelona voor Bureau Buitenland. Daar kunnen inwoners met een maandelijks inkomen van minder dan 530 euro sinds kort gebruikmaken van een gratis gemeentetandarts. Ze bracht een bezoekje aan de praktijk.

Meer reportages uit het buitenland?

In VPRO's Bureau Buitenland hoor je dagelijks tussen 19.00 en 19.30 uur niet alleen interessante, diepgravende en verrassende geluiden over het buitenland. Maar ook uit het buitenland. Luister alle afleveringen terug via een klik op deze deze knop. 


Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1