appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
STER Advertentie

Goed nieuws voor LHBTI'ers in Brazilië? 'Het is een begin, maar we zijn er nog lang niet'

EPA
vrijdag 24 mei 2019 | NOS | NTR | Redactie

Het Hooggerechtshof in Brazilië wil discriminatie van homo's en transgenders gelijkstellen aan racisme, waar een maximumstraf van vijf jaar op staat. Zes van de elf opperrechters steunen het besluit.

"Racisme is een misdaad tegen vlees en bloed, of het nou om iemand uit de lhbt-gemeenschap gaat, een Jood of iemand van Afrikaanse afkomst", zei een van de rechters. Ze vinden het een tekortkoming dat de wetgever de lhbt-gemeenschap geen bescherming biedt.

De vijf overige rechters stemmen op 5 juni. Omdat een meerderheid al voor is, zal dat het besluit niet veranderen. Het besluit wordt daarna onmiddellijk van kracht.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toch vrezen sommige Brazilianen dat er een kink in de kabel komt: de invoering van het verbod kan meerdere keren worden uitgesteld. En de huidige president, Jair Bolsonaro, staat aan de kant van lhbt-haters. Ik heb liever een dode zoon dan een homoseksuele", zei hij ooit. En: "Homo's zijn vroeger als kind niet hard genoeg geslagen".

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1