appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Frankrijk is vastberaden om de Notre-Dame weer te herstellen

EPA
dinsdag 16 april 2019 | NOS | NTR | Redactie

Bij de Parijzenaars begint het langzaam door te dringen: hun beroemde kathedraal, die twee wereldoorlogen doorstond, is gisteren voor een deel in vlammen opgegaan. De schade is enorm, maar in Frankrijk zijn ze vastberaden om de Notre-Dame weer helemaal te herstellen, vertelt correspondent Frank Renaut in Nieuws en Co.

Nu de brand in de Notre-Dame is gedoofd en er steeds meer bekend wordt over de schade, stromen de giften voor de wederopbouw van de kathedraal binnen.

Kort na de aankondiging van de inzamelingsactie door president Macron was al 300 miljoen euro beschikbaar gesteld: 200 miljoen van de Franse miljardair Bernard Arnault en zijn bedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). De andere 100 miljoen euro is beschikbaar gesteld door François-Henri Pinault, de topman van het luxebedrijf Kering, dat de modemerken Gucci en Yves Saint Laurent in bezit heeft. Ook het Franse oliebedrijf Total draagt 100 miljoen euro bij aan het herstel van de kerk.

Meer weten? Om 16.10 en 17.10 uur spreekt Lara Rense met correspondent Frank Renaut. En ze belt met Alphons van der Voorn, directie-voorzitter van Donatus Verzekeringen. Hij verzekert al sinds 1852 kerken in Nederland.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1