appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Enkele tientallen gemeenten zien grote windmolens of zonneparken niet zitten

Nieuwsuur
donderdag 29 april 2021 | NOS | NTR | Redactie

In enkele tientallen gemeenten zijn moties aangenomen om de komst van grote windmolens of zonneparken tegen te gaan of om daarvoor gebieden alsnog uit te sluiten. Dat blijkt uit een inventarisatie door de NOS. 

In Nieuws en Co een reportage:

Moties tegen windmolens in verschillende gemeenten aangenomen

In alle ruim driehonderd gemeenten wordt gekeken naar mogelijkheden voor duurzame energie. Voor de uitvoering van het Klimaatakkoord is Nederland opgedeeld in dertig energieregio's. De dertig regio's, waar gemeenten in samenwerken, moeten allemaal vóór 1 juli een Regionale Energie Strategie (RES) opstellen. Daartoe zijn overal zogenoemde zoekgebieden vastgesteld, gebieden waarbinnen windmolens of grote aantallen zonnepanelen de komende jaren gerealiseerd kunnen worden.

Ook al is nog onzeker welke plannen daadwerkelijk uitgevoerd worden, toch neemt in verschillende gemeenten de ongerustheid toe. Het vaststellen van zoekgebieden maakt de impact op het landschap reëler, en daarmee groeit de discussie.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1