appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ziekenhuisdirecteur: 'Er moet met verstand worden versoepeld'

ANP
dinsdag 20 april 2021 | NOS | Redactie

Bestuursvoorzitter David Jongen van het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen begrijpt dat het demissionaire kabinet een aantal coronamaatregelen gaat versoepelen, maar "verheugt zich er niet op". "Ik hoop dat dit met verstand wordt gedaan", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

 

Versoepel met verstand

De situatie in zijn ziekenhuis is nijpend: "14 van de 20 operatiekamers zijn dicht. Er is nog een enkel IC-bed over en we willen weer patiƫnten overplaatsen. Voor ons gevoel beleven we het drukste moment sinds april vorig jaar", zegt Jongen. Daarnaast is 60 tot 70 procent van de reguliere zorg afgeschaald. "Er staan 5000 mensen op de wachtrij en die lijst wordt alleen maar langer."

Net als andere ziekenhuizen in Nederland vraagt Jongen een deel van zijn personeel tijdens de meivakantie door te werken, om zo voldoende IC-bedden 'open' te hebben. "Ik wil niemand dwingen verlof in te trekken, want dat hebben ze niet verdiend. Sommige mensen moeten echt even weg." Het ziekenhuis onderzoekt daarom of de doorwerkende medewerkers een financiĆ«le tegemoetkoming kunnen krijgen.

Versoepel met verstand

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1