appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Mieraskerk in Krimpen beschadigd na 'harde knal'

Nieuws op beeld
dinsdag 30 maart 2021 | NOS | Redactie

De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel is vannacht beschadigd geraakt na een harde knal. Rond 04.30 uur alarmeerde een vrouw de politie nadat zij een harde knal had gehoord, zegt een politiewoordvoerder. Agenten troffen gesneuvelde ruiten en andere schade aan bij de voorkant van het gebouw. Er is geen brand uitgebroken en er vielen geen gewonden.

Verslaggever Vincent van Rijn zegt dat de politie op dit moment onderzoek doet. "Ze leggen bordjes neer bij sporen. De onderkant van de deur is wat ingedeukt en zwartgeblakerd, maar de hele pui ligt er bijvoorbeeld niet uit", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Het lijkt in eerste instantie om een soort vuurwerk te gaan, maar dat moeten experts nog vaststellen."

Ontploffing Mieraskerk

Journalist aangevallen

De Mieraskerk kwam afgelopen weekend in het nieuws, nadat een journalist van de regionale omroep Rijnmond zondagmorgen een klap en een trap had gekregen van een 43-jarige Krimpenaar toen hij kerkgangers vragen stelde over hun bezoek aan de Mieraskerk. De man werd kort daarna opgepakt.

De journalist was naar de kerk afgereisd, omdat de Mieraskerk net als de Sionkerk op Urk besloot afgelopen weekeinde tegen de coronaregels in het kerkgebouw weer open te stellen voor alle leden.

Daarmee liet de kerk het kabinetsadvies los om diensten zoveel mogelijk digitaal te organiseren en een maximum te stellen aan het aantal kerkgangers. Religieuze bijeenkomsten zijn op basis van de grondwet uitgezonderd van de coronamaatregelen.

Excuses

Gisteren bood de kerkenraad van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel excuses aan voor "het incident".

Zondagavond toonde dominee Anthonie Kort van de Mieraskerk in zijn preek begrip voor het geweld tegen journalisten. "We hebben vanmorgen te maken gehad met dingen, waar we best begrip voor kunnen tonen als we steeds zo getreiterd en getergd zijn, als onrust gebeurt", zei Kort.

Het is niet bekend hoe de kerkenraad tegen de woorden van dominee Kort aankijkt.

Ontploffing Mieraskerk

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1