appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

SCP-directeur Kim Putters: 'Crisis te groot om maandenlang te onderhandelen'

ANP
woensdag 3 maart 2021 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

De politiek moet na de verkiezingen op korte termijn herstelplannen maken voor de economie, onderwijs en de zorg. Dat zegt de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau in Spraakmakers. "Wacht niet met maandenlang onderhandelen tot je een regeerakkoord hebt. Die tijd hebben we in de economie en samenleving niet." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Kim Putters in Spraakmakers

De informateur zou na de verkiezingen volgens Putters meteen moeten kijken naar de meest urgente problemen en welke partijen dit op korte termijn samen kunnen oplossen. 

Volgens de SCP-directeur is onderling politiek vertrouwen hierbij een voorwaarde. "Ze moeten erop vertrouwen dat ze ook in de maanden erna belangrijke vraagstukken samen kunnen tackelen."  

Breed draagvlak 

Dat dit mogelijk is laat eerdere politieke samenwerking aan het begin van de coronacrisis zien. "Toen is het de politiek en de Tweede Kamer gelukt om breed draagvalk te krijgen voor steunplannen voor bedrijven en instellingen."

Dit type "samenwerking" en "verbondenheid" heeft Nederland ook na de verkiezingen nodig omdat de problemen te groot zijn. "Dit is de meest diepe crisis die ons land kent sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat vraagt om onorthodoxe manieren van nadenken over de toekomst." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1