appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kerst op de corona-afdeling van het Medisch Spectrum Twente

NOS
vrijdag 25 december 2020 | NOS | Redactie

Het mag dan wel Eerste Kerstdag zijn, voor veel zorgpersoneel in ziekenhuizen blijft het hard werken. Ook in het Medisch Spectrum Twente in Enschede is het nog druk, ziet verslaggever Vincent van Rijn in het NOS Radio 1 Journaal.

De kerstversiering hangt en het ziekenhuis ziet er feestelijk uit. Toch is er dit jaar veel veranderd. "Wij dragen bijvoorbeeld een beschermend pak en hebben een foto voor ons. Daardoor kan een patiënt zien hoe wij onder de mondkapjes eruitzien", vertelt verpleegkundige Eric Tieman.

Op de corona-afdeling ontbreekt de versiering. "En samen een kerstontbijtje zit er ook niet in. Dat zou niet gepast zijn. Het is te druk."

Tieman komt net uit een nachtdienst als Van Rijn hem spreekt. "Er waren drie mensen in de nacht waar ik heel druk mee ben geweest. Controles, infusen, antibiotica toedienen... Ik heb de assistente een paar keer nodig gehad."

Vrije dagen zitten er voorlopig niet in. "Ik had eigenlijk een ochtenddienst, maar door ziekte ben ik vrijwillig doorgeschoven naar de nacht. Morgen werk ik dan de avond." Roosters vullen gaat ook in Enschede steeds lastiger. "Ook onder het personeel zijn veel zieken."

Ook verpleegkundige Sanne Bouwman begint vandaag aan haar dienst als verpleegkundige

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1