appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Syb van der Ploeg pakt het thuiswerken groots aan

ANP
woensdag 7 oktober 2020 | AVROTROS | Stax&Toine

Thuiswerken is voor iedereen wennen, veel mensen werken aan hun iets te krappe eettafel en missen het praatje bij de koffieautomaat. De Friese muzikant Syb van der Ploeg pakt het thuiswerken daarom direct groot aan samen met zijn vrouw Adriana. Ze beginnen een theater aan huis: Teater Thús. Syb sprak erover bij Stax&Toine.

Syb van der Ploeg pakt het thuiswerken groots aan

Het beginnen van een kleinschalig theater aan huis was een lang gekoesterde wens van Syb en zijn vrouw Adriana. Toen ze in 2017 in het kleine dorpje Kûbaard een oud schoolgebouw konden kopen werd de gymzaal direct als mogelijk theater gezien. "Door de corona-crisis en het vervallen van alle optredens en voorstellingen was dit dé kans om nu echt te gaan beginnen met het theater", vertelt Syb. 

Online is geen optie

In totaal heeft Syb meer dan 110 concerten moeten annuleren door de pandemie. Veel artiesten zijn daarom online begonnen met het uitzenden van hun concerten, dit is alleen niets voor Syb. "Ik heb het één keer geprobeerd maar ik was er direct helemaal klaar mee. Ik ben veel meer van het live spelen voor een groep mensen. Gelukkig ben ik net op tijd met het theater voor deze corona-crisis". 

Op het programma van Teater Thús staan onder andere optredens samen met Maarten Peters over 'The Story of Simon & Garfunkel'. Ook betreed Van der Ploeg het podium met andere Friese artiesten zoals Piter Wilkens en oud Voice-winnares Iris Kroes. Naast de voorstellingen laat het Friese echtpaar ook de prachtige omgeving aan hun klanten zien. "Mensen kunnen zich aanmelden voor een fietstocht van 100 kilometer met Henk Angenent. Met de racefietsen gaan we de zuidelijke route van de fietselfstedentocht lang. Alles gebeurt natuurlijk compleet corona-proof", verteld Syb.

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1