appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Werkgevers tegen bedrijven en personeel: 'Alles doen om nieuwe lockdown te voorkomen'

ANP
zaterdag 26 september 2020 | NOS | Redactie

Werkgeversorganisaties roepen bedrijven op om alles te doen om een tweede golf aan coronabesmettingen en een nieuwe lockdown te voorkomen. VNO-NCW en MKB-Nederland merken dat de aandacht voor de maatregelen is verslapt en vragen hun leden het voortouw te nemen bij het in acht nemen van de gedragsregels.

Volgens de organisaties kunnen bedrijven een belangrijke rol spelen in het beïnvloeden van het gedrag van Nederlanders, omdat mensen elkaar treffen in hun winkels en kantoren. De werkgeversorganisaties beginnen dit weekend met een campagne op sociale media.

Ook dringen ze er bij het kabinet op aan om zo snel mogelijk alle test- en labcapaciteit in te zetten. Volgens hen is er een sterk groeiende onrust onder de leden over de lange wachttijden bij de GGD's. "De helft van onze leden ziet dit als het grootste knelpunt in de huidige crisis."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1