appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Humberto Tan: 'Kritiek op procedure van KNVB heeft niks te maken met Frank de Boer'

ANP
vrijdag 25 september 2020 | AVROTROS | Humberto

"De kritiek van ons op de hele procedure van de KNVB bij het vinden van een nieuwe bondscoach, heeft niks te maken met Frank de Boer. Wij vinden het prima dat hij bondscoach is", reageert Humberto Tan in zijn eigen programma in een gesprek met sportverslaggever Jeroen Stekelenburg. De commissie Mijnals, die zich inzet voor diversiteit binnen de KNVB en waar Tan onderdeel van is, liet zich eerder deze week kritisch uit over de procedure rondom die nieuwe bondscoach. 

"Ik ben het ook helemaal eens met KNVB-directeur Gudde, die in de persconferentie vanmiddag zei dat we met veel zaken op één lijn liggen en dat we in de toekomst goed kunnen samenwerken", zegt Tan. 

Achter De Boer staan

Tan zei eerder deze week tegen RTL dat er eigenlijk alleen is gesproken met Frank de Boer als serieuze kandidaat op Ronald Koeman op te volgen. KNVB-directeur Eric Gudde zei daarop dat er wél heel breed is gekeken, dus ook naar kandidaten met een niet westerse achtergrond. 

"Het is ook niet de bedoeling dat er per se een bondscoach van kleur moet komen, wat ik overal lees", zegt Tan. "Want dat is totaal niet de vraag die beantwoord moet worden. Het is een opdracht van de KNVB die we hebben gekregen en die zelf heel graag een diverser bestand willen." De Boer reageerde zelf ook tijdens de presentatie op de commotie. "Kandidaat een, twee, drie, vier of vijf? Niet interessant. Ik ben zeer vereerd", zei hij. Tan: "Ik denk dat we ook allemaal achter Frank de Boer moeten gaan staan."

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1