appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Een halfjaar na de lockdown: het is nog rustig op de veerdienst van Petra en Ton

Marielle Beers
woensdag 23 september 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Tijdens het begin van de lockdown hielden communityleden van Spraakmakers een radiodagboek bij. Deze week zoekt verslaggever Marielle Beers al deze mensen opnieuw op. Hoe gaat het nu met ze en hoe kijken zij naar de toekomst?

Petra en Ton Paulus zijn eigenaar van een veerbedrijf met tien veerdiensten door heel Nederland. Tijdens de lockdown haalden ze twee boten uit de vaart. Onze verslaggever neemt de pont bij Wijk bij Duurstede om te kijken hoe het nu gaat met het bedrijf.

"Het is nog steeds rustiger. Met mooi weer staat het vol, zeker rond de spits met werkvolk en toeristen. Ik denk dat dit jaar de boeken ingaat als het slechtste jaar ooit." Ton Paulus nam het familiebedrijf over en begon met één pont. In vijftig jaar werd flink uitgebreid. "Maar dat eerste jaar, met die ene veerdienst, was nog niet zo slecht als dit jaar."

Paulus hoopt dit jaar op quitte te spelen. Juli en augustus leken weer even op normale maanden. Daarvoor draaide het bedrijf drie maanden de helft minder omzet. "Het is de vraag hoe de komende maanden eruit gaan zien. Veel mensen werken nog steeds thuis. Als dat zo blijft, dan ziet het er heel donker uit. Ik heb nog nooit een jaar niks verdiend, maar dat zal dit jaar wel zo zijn."

 

Over deze serie

Tijdens de lockdown ging Spraakmakers langs bij groepen die het extra moeilijk hadden door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Een halfjaar later zoekt verslaggever Marielle Beers al deze mensen nog eens op. Luister en lees hier hoe het met chauffeurs Aschwin, Gerard en Henk gaat, of naar Miranda die pittige tijden beleeft als mantelzorger. Bij verpleeghuis De Wijngaard zijn de deuren weer voorzichtig open.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1