appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Het dagboek van Wopke Hoekstra: 'Ik ben niet van multitasken'

ANP
donderdag 17 september 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

De minister van Financiën Wopke Hoekstra neemt de luisteraars van Spraakmakers mee in deze drukke week, de week van Prinsjesdag. Via verslaggever Anne van der Veen krijg je een kijkje achter de schermen. 

Het dagboek van Wopke Hoekstra: 'Ik ben niet van multitasken'

"Het is nu vijf over tien, we beginnen over een minuut of tien", vertelt Hoekstra, doelend op de Algemene Beschouwingen. "En dit is altijd een hele boeiende dag. Het is relatief passief voor mij. Maar wel een dag waarin partijen de contouren schetsen van wat ze de komende maanden willen, waar ze op in willen zetten. Dat is toch boeiend om te horen."

Huiswerk

"Ik probeer ondertussen een klein beetje huiswerk te doen. Er zijn veel stukken die gelezen en getekend moeten worden. Ik geloof eigenlijk niet in multitasken, er is maar één ding dat echt werkt en dat is één ding tegelijk doen. Het is ook niet het moment om hele ingewikkelde puzzels nog eens te overdenken. Maar er zijn ook veel dingen die je wel kan afmaken, terwijl je tegelijkertijd ook zit te luisteren."

"Het is nu half 1 's nachts", vertelt Hoekstra terwijl hij in de auto zit. "Het debat is klaar. Uiteindelijk toch wat eerder dan verwacht want het ging bij de laatste sprekers opeens een stuk sneller. Dat betekent dat we nu allemaal naar huis gaan en morgen zetten we de feestvreugde weer voort."

De reportage is deze week elke dag te horen rond 10:30 uur op NPO Radio 1 bij Spraakmakers.

Het dagboek van Wopke Hoekstra: 'Ik ben niet van multitasken'

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1