appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
STER Advertentie

Frontberichten een half jaar later: 'Het is fijn dat je merkt dat je mensen tot steun bent geweest'

ANP
maandag 14 september 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het is een treurig jubileum: de corona-uitbraak werd een half jaar geleden door de World Health Organization als 'pandemie' bestempeld. Drie hulpverleners uit het BNNVARA programma Frontberichten blikken terug bij De Nieuws BV. "Ik heb er veel over gepraat, waardoor ik het een plek heb kunnen geven. Maar de emoties zitten er nog wel", vertelt verpleegkundige Ellen Mulder uit Almelo.

Frontberichten
 

Verpleegkundige Ellen Mulder, maatschappelijk werker Lotte Stegeman en longarts Wouter van Geffen stonden alle drie in de frontlinie en maakten tijdens de crisis alle drie vlogs voor het programma Frontberichten. "Als hulpverlener sta je bijna nooit stil bij jezelf. Maar door het maken van die vlogs moest je dat wel doen. En dat heeft me enorm geholpen bij het verwerken", vertelt Stegeman. 

'Ik word herkend in het ziekenhuis'

Alle drie kregen ze veel reacties. Van Geffen: "Ik word veel herkend in het ziekenhuis. Een vrouw die naar de operatiekamer werd gereden, stond half op uit haar bed en riep naar mij: 'Ik heb zo veel respect voor u, dokter!' Dat maakte heel veel indruk op me". Mulder vult aan: "Het is fijn dat je merkt dat je mensen tot steun bent geweest. Mensen lieten mij weten dat ze het fijn vonden om te zien dat patiƫnten in goede handen bij ons waren. Daar ga je toch harder van lopen."

Waardering

Deze waardering stellen de drie hartstikke op prijs. Dat ze die waardering niet op hun loonstrook terugzien, vindt Mulder teleurstellend. Ze is bang dat de beloofde duizend euro niet door zal gaan. "Ik ben bang dat het er niet van gaat komen, omdat het in de uitvoering ingewikkeld blijkt te zijn. Ik vind echt dat wij wel een bonus zouden moeten krijgen. Je moet het vak aantrekkelijk maken. Daar kan je wat betreft secundaire arbeidsvoorwaarden ook al veel in doen."

Tweede golf

Ze zijn alle drie goed voorbereid op een eventuele tweede golf. "We plannen voor een slecht scenario, maar je hoopt natuurlijk niet dat die ook echt werkelijkheid gaat worden." Stegeman: "We weten nu beter wat we kunnen verwachten en zijn veel alerter."

Frontberichten

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1