Binnenland
KRO-NCRV

Hubert Bruls houdt vast aan regionale aanpak coronacrisis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hubert Bruls houdt vast aan regionale aanpak coronacrisis

De kans dat Nederland volledig in lockdown gaat is vrij klein. Daarvoor zijn de regionale verschillen te groot. "Er zit een verhaal achter het landelijk loslaten van maatregelen, en de crisis regionaal aan te pakken. Dat vind ik nog steeds uitlegbaar", zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad in het radioprogramma 1 op 1.

Om 19.00 uur geven premier Rutte en volksgezondheidsminister Hugo de Jonge een persconferentie waarin nieuwe maatregelen aangekondigd zullen worden. Aansluitend volgt Amsterdam met regionale maatregelen. "Ondanks oplopende cijfers, houden we vast aan een regionale aanpak", zegt Bruls.

Verplichte quarantaine

Maandagavond kwam het Veiligheidsberaad weer bijeen, waarin burgemeesters van grote steden hun advies uitbrengen aan leden van het kabinet. Voor Bruls staat de verplichte quarantaine bij thuiskomst uit een risicogebied hoog op de agenda: "Dat vragen we niet voor niets. Ik hoop dat minister De Jonge dat vanavond bekendmaakt. En dan volgende week een wetsvoorstel door de Kamer."

Geen Marokkanenprobleem

Over de rellen afgelopen dagen en de golf van geweld zegt Bruls: "Ik weiger mee te gaan in de theorie dat dit door verveling komt. Er is echt wel wat meer aan de hand met jezelf." Op de vraag of het een Marokkanenprobleem is, antwoordt Bruls: "Dat denk ik niet, daarvoor is de groep te divers."

Hubert Bruls houdt vast aan regionale aanpak coronacrisis

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie