Binnenland
KRO-NCRV

Reddingsbrigade Nederland: 'Blijf uit de Noordzee'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Reddingsbrigade Nederland: 'Blijf uit de Noordzee'

Ook maandag wappert de rode vlag langs de hele kustlijn van de Noordzee. Op een inktzwarte zondag zijn vier mensen verdronken. Strandwachten moesten 460 keer uittrekken. Het advies van directeur Koen Breedveld is dan ook: 'Blijf vandaag uit het water.'

"Het is heel moeilijk om badgasten te overtuigen om uit het water te blijven", zegt Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland. "We zijn ontzettend naïef, dat is het grote thema. We zien een heerlijk water, met geruststellend geluid en mooie golfjes. Maar De Noordzee is het gevaarlijkste water ter wereld."

De Reddingsbrigade Nederland bestaat voornamelijk uit vrijwilligers, zonder bevoegdheden. "We kunnen dus geen mensen uit het water sommeren, zoals de politie dat wel doet", zegt Breedveld. Hij wijst op de komende zomers, die naar verwachting alleen maar warmer zullen worden. "Dan moeten we ons beter gaan voorbereiden."

Reddingsbrigade Nederland: 'Blijf uit de Noordzee'

Twan Huys presenteert

Journalist Twan Huy presenteert de komende drie weken het programma 1 op 1, tussen 11.30 en 12.00 uur. Vanaf maandag 31 augustus is vaste presentator Sven Kockelmann terug van vakantie.

Ster advertentie
Ster advertentie