appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Politiebond: 'Coronaregels worden komende tijd strikter gehandhaafd'

ANP Foto
donderdag 6 augustus 2020 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

"De komende tijd zullen de coronaregels strikter worden gehandhaafd." Dat zegt Jan Struijs, de voorzitter van politievakbond ACP, vanochtend bij Spraakmakers op NPO Radio 1. "Dat is ook hard nodig, we staan mogelijk voor een nieuwe golf."

Struijs reageert daarmee op de stelling in Stand.nl 'Het vrijwillige karakter van de coronamaatregelen is uitgewerkt'. "Er is veel meer discussie op straat. Ik liep gisteren mee met agenten. Toen zij mensen wilden aanspreken, was het eerste wat ze zeiden: ik ga wel zien of die boete standhoudt." 

Volgens Struijs is er een verschil tussen de 'echte doerakken' en mensen die voor rede vatbaar zijn. "Sommige mensen hebben echt maling aan de coronaregels. En zeggen dat ook."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer coronaverklikkers

Verder vertelt Struijs dat burgers geregeld de politie bellen om bijvoorbeeld hun buren te verklikken. "Mensen zeggen: 'dan zit ik met acht man in de tuin, omdat dat maximaal haalbaar is met anderhalve meter. En vier tuinen verder zijn er gewoon dertig mensen in de tuin, en die houden zich nergens aan'."

Men doet ook een oproep aan handhavers, volgens de voorzitter van de politiebond. "Laat je gezicht en desnoods je tanden zien. Die tweede golf staat voor de deur. Daar is iedereen zich van bewust." 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1