appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Als er een lockdown komt vreest VNO-NCW voorzitter De Boer voor een verdubbeling van de werkloosheid

ANP
dinsdag 4 augustus 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Nederland mag zich een compliment geven. De samenwerking met de vakbeweging en het kabinet geef ik een negen", zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW bij De Nieuws BV. Dat neemt niet weg dat hij zich grote zorgen maakt over de toekomst. "We zitten nu op een werkloosheid van vier procent en doen het goed in de EU. We moeten goed oppassen, want anders loopt de werkloosheid op naar negen of tien procent."

 

VNO-NCW voorman De Boer; ‘Met z’n allen Tata Steel er doorheen slepen’

"We zitten wekelijks fysiek en telefonisch bij elkaar", vertelt De Boer. Eerder stelde hij met de vakbonden en het kabinet twee steunpakketten samen. De Boer maakt zich zorgen over de houding van mensen. "Mensen omhelzen elkaar. Als er een tweede golf komt gaat dat veel ontslagen en faillissementen opleveren."

"Wij laten op dit moment een onderzoek doen door TNO over de gevolgen om van buiten naar binnen te gaan. Als we weer binnen gaan werken wat betekent dat voor het management van het kantoor? Dus een onderzoek naar de kleine druppeltjes die je verspreidt. Wanneer is dat echt besmettelijk?"

Verdubbeling van de werkloosheid

"We moeten een tweede golf voorkomen, we moeten investerend de crisis uit, stikstof oplossen en CO2 Europees aanpakken. Daarnaast moeten we de Tata problematiek oplossen. Het gaat om heel erg veel banen in IJmuiden", zegt De Boer.

Als er een nog een lockdown komt vreest De Boer voor een verdubbeling van de werkloosheid. "Als wij niet nu een verstandig, economisch management voeren, dan zie ik de werkloosheid oplopen in de richting van 9% tot 10%. Als dat gebeurt, dan worden mensen onzeker en gaan ze minder spenderen en krijg je een neerwaartse spiraal."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VNO-NCW voorman De Boer; ‘Met z’n allen Tata Steel er doorheen slepen’

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1