appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
STER Advertentie

Kabinet wil geen landelijke mondkapjesplicht in openbare ruimte

ANP
woensdag 29 juli 2020 | NOS | Redactie

Er komt geen landelijke plicht om een mondkapje te dragen in de openbare ruimte, zo zeggen bronnen in Den Haag tegen de NOS. Het kabinet gaat dit waarschijnlijk vandaag bekendmaken. Het wordt vermoedelijk wel mogelijk voor burgemeesters om op kleine schaal, plaatselijk, het dragen van mondkapjes in te voeren.

Gisteren kwam het Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar om een nieuw advies op te stellen over het effect van het dragen van neus- en mondbedekking.

Geen aanleiding

Het kabinet ziet geen reden om het gebruik van mondkapjes aan te scherpen. In het openbaar vervoer zijn mondkapjes nu wel verplicht, omdat reizigers onvoldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Vandaag vergadert het Veiligheidsberaad in Utrecht. Dat zijn de 25 Nederlandse veiligheidsregio's bij elkaar. Minister Van Ark (Medische Zorg) zal ook bij dat overleg zijn en dan worden de coronamaatregelen definitief besproken. Na het beraad geven Hubert Bruls van het beraad en Van Ark een toelichting.

De bestuurders hopen op maatregelen op regionaal niveau. Amsterdam en Rotterdam bijvoorbeeld, willen een mondkapjesplicht in hun stad kunnen invoeren. Het OMT-advies over de mondkapjes zal bij het Veiligheidsberaad op tafel liggen.

Verslaggever Ewoud Kieviet over het advies van het OMT

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1