appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kermisexploitanten demonstreren en blokkeren Mediapark in Hilversum

NPO Radio 1
vrijdag 3 juli 2020 | BNNVARA | Redactie Gaan!

Tientallen kermisexploitanten hebben vrijdagmorgen met voertuigen het Mediapark in Hilversum geblokkeerd. De exploitanten willen met deze demonstratie aandacht vragen voor de nijpende situatie waarin zij verkeren. Verschillende actievoerders laten aan het programma Gaan! op NPO Radio 1 te weten dat ze het niet eens zijn met de huidige wet- en regelgeving. Met name de burgemeesters moeten het ontgelden.

Verslag: Kermisexploitanten demonstreren in Hilversum

De actievoerders vragen aandacht voor twee zaken: het snel mogelijk maken van vergunningen door burgemeesters om kermissen plaats te laten vinden en compensatie voor gederfde inkomsten. Zo laat een ondernemer uit Groningen weten dat een kermis in Middelburg niet door kan gaan omdat de vergunning niet kon worden afgegeven, omdat de horeca tijdens corona meer plek krijgt in de stad. Hierdoor is er geen plaats meer voor de kermis.

Weggestuurd in Den Haag

De actievoerders willen met de demonstratie via de media aandacht vragen voor de huidige situatie. Meerdere demonstranten hadden zich eerder al gevoegd bij het boerenprotest in Den Haag maar zijn daar weggestuurd. Andere demonstranten zijn direct naar Hilversum gereden.

Meer media-aandacht

De plaatselijke politie laat aan een verslaggever van Gaan! weten dat de demonstratie vredig verloopt en dat er geen ongeregeldheden of aanhoudingen hebben plaatsgevonden. Tot wanneer de demonstranten op het Mediapark blijven is nog niet bekend. Meerdere actievoerders laten weten met meerdere media te willen spreken zodat er voldoende aandacht voor de situatie komt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1