appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Burgemeester Maastricht: shoppen mag weer over de grens met België

ANP
zaterdag 30 mei 2020 | WNL | Diederik Wentink

Er kan door Nederlanders weer worden geshopt in België en door Belgen weer in Nederland. Dat bevestigt de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn-te Strake, in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Penn zegt dat de grens met België de laatste maanden op een oorlogssituatie leek. "Op de meeste uitvalswegen van Maastricht naar België lagen roadblocks. Mensen moeten soms toch ook naar hun zieke moeder toe, dan moest je bijna door donkere bossen sluipen om bij je moeder te komen en er werd flink beboet. Wij leven hier kriskras over de grens heen en dat zoiets dan gebeurt, dat is echt onthutsend. Dat mag nu gelukkig weer."

Geen angst voor stormloop

Vrijdag werd bekend dat België de grens met Nederland weer open zet voor familiebezoek. Penn-te Strake zegt in het radioprogramma zich geen zorgen te maken over een massale stormloop de grens over. "Je wil allemaal hetzelfde, drukte vermijden. Dat zal zichzelf moeten reguleren, want hier in Nederland komt er geen handhaving bij. Wij gaan alleen optreden in het geval van excessen. Dat kan natuurlijk als maandag heel veel Belgen de grenzen overkomen hierheen, maar vooralsnog moeten we uitgaan van het gezonde verstand van alle mensen hier in de regio."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1