appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Herdenking Amerikaanse WOII-soldaten op oorlogsbegraafplaats Margraten

ANP
zondag 24 mei 2020 | NOS | Redactie

Op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten zijn Amerikaanse soldaten herdacht die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Koning Willem-Alexander heeft een krans gelegd en de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra hield een toespraak.

Vanwege de coronamaatregelen mocht er dit jaar geen publiek bij zijn. Op het Limburgse ereveld liggen 83-honderd Amerikaanse militairen begraven. De herdenking stond dit jaar in het teken van 75 jaar bevrijding.

Bekijk hier een deel van de toespraak van ambassadeur Hoekstra:

De koning en de ambassadeur legden allebei een krans voor de gevallen soldaten. In totaal werden er acht kransen gelegd. Ook werd een minuut stilte gehouden en daarna vlogen straaljagers van de Koninklijke Luchtmacht in formatie over Margraten.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hier de herdenkingsuitzending van Margraten terug

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1