appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

NS heeft overheidssteun nodig om coronacrisis het hoofd te bieden

ANP
vrijdag 22 mei 2020 | NOS | Redactie

De NS gaat krimpen en heeft overheidssteun nodig om de gevolgen van de coronacrisis beperkt te houden. Het spoorbedrijf verwacht tot 2025 een omzetverlies van 4,7 miljard euro, zegt financieel directeur Bert Groenewegen van de NS in het NOS Radio 1 Journaal

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat heeft de raad van bestuur gezegd in een online personeelsbijeenkomst voor de 20.000 medewerkers. De NS kan veel minder reizigers vervoeren, ook vanwege een krimpende economie, veel thuiswerkers en alternatieven zoals de e-bike.

Bezuinigingen

Het bedrijf gaat in gesprek met de ondernemingsraad en vakbonden en denkt erover om de komende vijf jaar 1,4 miljard euro te besparen. "Dat is fors maar noodzakelijk. Daarbij moeten moeilijke keuzes gemaakt worden", stelt het bedrijf.

Reizigers hoeven niet te rekenen op veel duurdere kaartjes. "NS wil en kan de verliezen niet afwentelen op de reiziger door de prijs van het treinkaartje te verhogen. NS wil zich juist tot het uiterste inspannen om de trein aantrekkelijk te houden."

Financieel directeur bij de Nederlandse Spoorwegen, Bert Groenewegen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1