appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

#Frontbericht van maatschappelijk werker Lotte uit Breda

ANP
woensdag 25 maart 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

In deze tijden van corona houden onder andere artsen, verpleegkundigen, schoonmakers, Nederland draaiende. In het tv-programma Frontberichten worden dagelijks berichten gedeeld van deze 'frontrunners' en in De Nieuws BV wordt ook elke dag met iemand die aan de frontlinie staat gebeld. Vandaag is dat maatschappelijk werker Lotte Stegeman.

Frontbericht van maatschappelijk werker Lotte Stegeman

Lotte Stegeman helpt ouderen revalideren in een verpleeghuis in de omgeving van Breda. Gisteren was te zien in de uitzending van Frontberichten hoe zij bij een revaliderende vrouw op de kamer is. Samen gaan ze videobellen met haar schoondochter en kleinkinderen en dat zorgt voor een ontroerend beeld.

Een geluksmomentje

Stegeman: "Dat was echt even een geluksmomentje. Ze mag niet van haar kamer af gezien haar gezondheid en ze had al een week ongeveer haar schoondochter en kleinkinderen nog niet gezien. Het was wel bijzonder want gisterochtend zat ze even echt helemaal stuk door alle berichten en spanningen van de omgeving en het niet weten hoe lang dit nog duurt."

Dus bedacht Stegeman om contact te zoeken met de schoondochter van de vrouw, en dat lukte: "Het was heel bijzonder om hen daarin te zien. Het was even een traantje wegpinken, bij ons alle drie."

Toen vandaag de was werd gewisseld had de schoondochter papieren zakdoekjes voor Stegeman en de revaliderende vrouw in een tasje gestopt.

Inventieve oplossingen

Deze tijden vragen om een zekere creativiteit. De schoondochter mag natuurlijk omwille van de gezondheid van de vrouw niet langskomen. Hetzelfde geldt ook voor veel andere ouderen in het verpleeghuis.

Stegeman: "Angst is wel echt een heel belangrijk iets maar we proberen wel heel inventief te zijn. We zijn bezig met Skype, wat hele mooie momenten oplevert."

Extra rondje bingo

Stegeman: "Ouderen zijn niet altijd gewend om aan het digitale tijdperk deel te nemen dus dan zijn ze enigszins verbaasd dat ze hun naasten op een klein beeldschermpje kunnen zien. We proberen via apps die we zelf hebben ontwikkeld extra oefeningen aan te bieden. We proberen de therapiemomenten zoveel mogelijk uit te breiden. En we proberen welzijnsactiviteiten zoals bingo meer aan te bieden."

Frontbericht van maatschappelijk werker Lotte Stegeman

'Frontberichten' hoor je dagelijks in De Nieuws BV en zie je iedere dag rond 22.10 uur (na Nieuwsuur) op NPO 2 en meer portretten van 'frontrunners' zijn te vinden op Twitter en Instagram.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1