appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

#frontbericht van anesthesiemedewerker Kim uit Geldrop

Kim Goudsmits
dinsdag 24 maart 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

In samenwerking met het tv-programma Frontberichten, licht De Nieuws BV elke dag een 'frontrunner' uit. Dat zijn de mensen die Nederland tijdens de corona-crisis draaiende houden. Vandaag bellen we met anesthesiemedewerker Kim Goudsmits uit Geldrop.

Frontbericht van anesthesiemedewerker Kim Goudsmits

In haar vlog laat Kim zien wat voor lekkers zij en haar collega's allemaal hebben gekregen. Brownies, kibbeling, soep; er wordt van alles naar het ziekenhuis gebracht om de zorgmedewerkers te ondersteunen.

"Het is gewoon super lief dat mensen op die manier aan je denken. Mensen willen graag iets doen. Op deze manier hebben ze het idee dat ze iets doen, en dat doen ze ook zeker. Want wat is er nou leuker dan als je aan het werk bent en er wordt ineens kibbeling of brownies bezorgd? Dat is toch top?"

Shifts

Kim werkt als anesthesiemedewerker in het ziekenhuis van Geldrop en ondersteunt de anesthesioloog bij de behandeling van de patiënt voor, tijdens en na de operatie.

"Afgelopen week was anders dan anders. We werken nu in shifts; 's morgens, 's middags en 's nachts. We moeten ook nog gewoon spoed OK's draaien en we helpen mee op de Intensive Care. Zo zijn we heel de dag bezig met allerlei zaken."

Ik leef van dag tot dag omdat ik niet te ver in de toekomst durf te kijken.

Kim Goudsmits

Positief

Ondanks wat er misschien nog aan zit te komen qua crisis, blijft Kim positief: "Ik ben eigenlijk altijd wel positief ingesteld. Toch vind ik het wel spannend. Ik leef van dag tot dag, omdat ik niet te ver in de toekomst durf te kijken."

Om het gesprek positief af te sluiten wil Kim graag 'Wake Me Up' van Avicii in De Nieuws BV horen. "Voor alle mensen die ziek zijn en waarbij de ernstig zieke mensen letterlijk wakker gemaakt worden als het ‘over’ is. En voor alle collega’s en eigenlijk voor iedereen! Een fijn nummer voor wat extra energie." 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Frontberichten' is iedere dag te zien rond 22.10 uur (na Nieuwsuur) op NPO 2 en meer portretten van 'frontrunners' zijn te vinden op Twitter en Instagram.

Frontbericht van anesthesiemedewerker Kim Goudsmits

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1