appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Frontberichten' geeft een stem aan de cruciale beroepen

ANP
vrijdag 20 maart 2020 | BNNVARA | redactie De Nieuws BV Twitter

In tijden van crisis wordt ons land draaiende gehouden door mensen in cruciale beroepen. Maar hoe zien de dagen van deze hardwerkende mensen er eigenlijk uit? En hoe houden ze het vol?

In het nieuwe programma Frontberichten nemen deze helden je mee in hun wereld. "Al deze mensen krijgen ineens een gezicht", vertellen maker Geertjan Lassche en Astrid Joosten, anchor en voice-over van het programma, in De Nieuws BV. 

Nieuw BNNVARA programma Frontberichten vertelt de verhalen van onze helden.

Door het coronavirus konden de programmamakers niet zomaar op pad. Toch wilde documentairemaker Geertjan Lassche de bijzondere verhalen van deze hardwerkende mensen naar buiten brengen. Door een verzameling aan videoverslagen van de harde werkers te verzamelen hebben zij een aangrijpend programma weten neer te zetten. 

Cruciale beroepen

Bij cruciale beroepen denken mensen al snel aan de hardwerkende mensen in de zorg. Ondanks dat de medewerkers in de zorg uitvoerig aan bod komen, worden ook onder andere de verhalen van schoonmakers, onderwijzers en begrafenisondernemers verteld.

Uitvaartbranche

Het verhaal van een begrafenisondernemer maakte indruk bij Astrid Joosten: "Er mogen op dit moment nog maar dertig mensen aanwezig zijn bij een begrafenis, alleen de primaire familie. We weten allemaal hoe veel troost je vindt in een mooi en warm afscheid. De mensen die deze uitvaarten organiseren zijn inmiddels gewend aan de wensen van onze bevolking. Dat is nu in een keer afgeschaft. En die mensen, die bijvoorbeeld deze uitvaarten toch verzorgen, die willen we een stem geven."

Een van de sprekers uit het programma zegt het volgende: "Allereerst mijn waardering dat er ook aandacht is voor de uitvaartbranche. Wij waren in eerste instantie de grote afwezigen. We stonden niet op de lijst van de vitale beroepen terwijl er ook een hoop op de uitvaartsector af is gekomen afgelopen weken."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 Authenticiteit

"Wat mooi is aan dit programma, is dat de mensen het zelf maken. Wat wij doen is niet zo ingewikkeld. Wij krijgen authentieke vlogs binnen, waarop mensen een glimlach hebben, moed, en toch nog optisch blijven. We zijn ongelofelijk afhankelijk van deze mensen", aldus Geertjan Lassche. 

Frontberichten is iedere werkdag om 22.10 te zien op NPO 2.

Wil jij jouw persoonlijke verhaal delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuw BNNVARA programma Frontberichten vertelt de verhalen van onze helden.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1